Ved at fortsætte accepterer du cookies (inkl. tredjepart), som vi bruger til statistik og markedsføring - læs mere.
×

Populære videoer

Hvordan ser jeg min dækning, pris, selvrisiko osv.?

Kort fortalt: Mit Danske Forsikring  er det bedste sted at starte, når du skal have overblik over dine forsikringer og pension. Her kan du fx se din dækning, selvrisiko og hvad du betaler. Du kan også anmelde og følge skader.

Læs mere her

Genveje til selvbetjening

Top-5 spørgsmål om husforsikring

  • Gør først, hvad du kan, for at skaden ikke udvikler sig 
  • Log ind i Mit Danske Forsikring og anmeld skaden 
  • Vi vurderer, om vi skal have en taksator ud og se på skaden – du må ikke igangsætte reparation af skaden, før vi har taget stilling til det
  • I nogle tilfælde vil vi sende en håndværker ud for at undersøge skaden. Du kan frit vælge, om du vil lade denne håndværker udbedre skaden for dig eller hjælpe med at indsende tilbud og senere faktura på udført arbejde for dig. Der kan være situationer, hvor vi ikke dækker udgiften til undersøgelse af skader. 

Under hele forløbet kan du logge ind i Mit Danske Forsikring og følge status på skaden. Vi orienterer dig, når der sker nyt i sagen, eller hvis der er brug for, at du gør noget. I Mit Danske Forsikring kan du også se oplysninger om fx selvrisiko, afskrivninger og vilkår.

Følg din skade i Mit Danske Forsikring

Har du anmeldt en skade, der skal repareres, sørger vi for, at du inden for 24 timer bliver kontaktet af en håndværker.

Vi har nøje udvalgt og uddannet en række håndværkere til at tage sig af en del af de skader, vores kunder får. Dermed sikrer vi, at skaderne bliver repareret ordentligt og til den rette pris. Du får en rapport efter besøget, og herefter fungerer håndværkeren som din kontaktperson hos os.

Du er også velkommen til at vælge en anden autoriseret håndværker til at udføre reparationerne.

Anmeld skade online

Det er meget forskelligt, hvornår og hvordan du kommer til at betale din selvrisiko. Nogle gange sender vi dig en regning, så snart vi kan se, at vores udgifter til at dække skaden bliver større end din selvrisiko. Andre gange – hvis du selv udbedrer skaden og skal have en kontant erstatning udbetalt – vil vi trække den fra der.

Log ind og følg din skade

Skybrud er dækket af din husforsikring. Definitionen på skybrud er: ”Usædvanligt store vandmængder, der falder med en intensitet på over 15 mm på 30 minutter, eller når vandmængden er så stor, at den ikke kan få normalt afløb gennem i øvrigt utilstoppede afløb.”

Der gælder en særlig selvrisiko på mindst 5.891 kr. ved skybrudsskader. Hvis du har valgt en højere generel selvrisiko på husforsikringen, er det dog den, der gælder, også ved skybrudsskader.

Læs vores gode råd om skybrud

Husforsikringen dækker brand, storm mv., men ikke skader som følge af bygge- og reparationsarbejde.

Skal du bygge til eller om, har du brug for særlig dækning af de skader, som kan opstå i den forbindelse.

Få mere at vide 
Læs om entrepriseforsikringen
Læs om husforsikringen

Giv os besked, når du bygger om

Det er vigtigt, at du giver os besked, inden du begynder at bygge om eller til, så vi sammen kan tage stilling til, om du har behov for en særlig dækning.

Byggeriet kan også betyde, at din husforsikring skal ændres. I så fald kan prisen på din forsikring også ændre sig, da den bl.a. afhænger af husets størrelse, antal toiletter mv.

Husk, at det er dit eget ansvar at sørge for, at oplysningerne om din bolig i BBR er korrekte, og at du indberetter nye oplysninger, når du bygger om eller bygger til.

Læs vores gode råd

Når du flytter

En flytning kan være en hektisk periode med mange ting at holde styr på – og dine forsikringer bør være en af dem.

Sådan sikrer du dig mod indbrud

Det er utrygt og grænseoverskridende at have indbrud. Heldigvis kan du gøre meget for at holde tyven ude og skåne dig selv og din familie for en ubehagelig overraskelse.

Skybrud

Få gode råd til, hvordan du undgår og begrænser skybrudsskader – så er du klar, hvis skybruddet rammer hos dig.

Fandt du ikke svaret?

Du er altid velkommen til at kontakte os.