Ved at fortsætte accepterer du cookies (inkl. tredjepart), som vi bruger til statistik og markedsføring - læs mere.
×

Top-5 spørgsmål om rejseforsikring

Overordnet set dækker rejseforsikringen, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade i udlandet, eller hvis der sker dødsfald eller alvorlig akut sygdom i din nærmeste familie, og du bliver kaldt hjem til Danmark i utide. Dertil kommer dækning ved forsinket bagage, selvrisiko på lejebiler m.m.

Rejseforsikringen dækker ferier i op til 60 dage i træk. Den kan enten dække i Europa inkl. Tyrkiet eller i hele verden. Ferier i Danmark er også dækket, hvis de består af mindst tre overnatninger.

Rejseforsikringen er ikke en del af indboforsikringen, men du kan kun købe den, hvis du har din indboforsikring hos os. Enkeltrejseforsikring og Studierejseforsikring kan du dog købe uden krav om indboforsikring. 

Har du en ulykkesforsikring, gælder dens dækning også i udlandet, men den dækker ikke hjælp og behandling. En ulykkesforsikring giver dig normalt kun en sum, hvis du får varige mén – det er ikke en rejseforsikring. 

 

Hvis du har købt dækning af skisport, er du dækket på præcis samme måde som på dine øvrige rejser. Du kan altså få betalt behandling, hjemtransport, ødelagte feriedøgn mv. Vi dækker også, hvis du skal transporteres væk fra pisten.

Sådan dækker rejseforsikringen

Tilføj dækning af skisport i Mit Danske Forsikring

 

I hvilke lande er jeg dækket?

Det afhænger af, hvor du har valgt, at din rejseforsikring skal dække: Europa eller hele verden?

Se din dækning i Mit Danske Forsikring

Hvis du har vores indboforsikring, kan du få en rejseforsikring fra 382 kr. om året. Prisen afhænger af, om der er én eller flere personer i din husstand, og hvilke dækninger du har brug for.

Log ind og køb rejseforsikring

Få et samlet tilbud på rejseforsikring og indboforsikring

Hvis du har brug for akut hjælp, mens du er i udlandet, skal du ringe til Rejsehjælp på +45 44 74 50 00. Vores dansktalende alarmcentral svarer døgnet rundt!

Ring altid til Rejsehjælp, før du går til læge. Husk at gemme regninger, kvitteringer og anden form for dokumentation for alt, du ønsker at få erstattet.

Få Rejsehjælps nummer sendt til din mobil

Send en SMS til 1204 med teksten top rejse (koster alm. SMS-takst). Så får du straks en SMS tilbage med nummeret til Rejsehjælp. Du får også et link, så du kan gemme nummeret i dine kontakter.

 

Hvem, der er dækket af din rejseforsikring, afhænger af, hvem der er del af din husstand – ikke af, hvem der rejser sammen, eller hvem der betaler rejsen.

’Husstand’ definerer vi som dig selv og de af dine familiemedlemmer (herunder plejebørn, au pair og hjemmeboende børns samlever/ægtefælle), som er tilmeldt folkeregistret på din helårsadresse.

Delebørn

Delebørn, der bor et andet sted, er dækket, hvis de skal rejse sammen med dig eller en fra din husstand.

Børn, der er flyttet hjemmefra

Børn, der er flyttet hjemmefra, er dækket af din husstands rejseforsikring, frem til de fylder 21 år – men kun, hvis de ikke er gift eller bor sammen med en kæreste eller selv har hjemmeboende børn. I så fald skal de have deres egen rejseforsikring.

Søskende og andre familiemedlemmer

Skal du rejse med dine søskende, forældre eller andre familiemedlemmer, du ikke bor sammen med, skal I have hver jeres rejseforsikring.

Børnebørn

Skal du rejse med dine børnebørn, er de ikke dækket af din forsikring, medmindre de bor og er tilmeldt folkeregistret hos dig. 

Fandt du ikke svaret?

Du er altid velkommen til at kontakte os. Vi har åbent døgnet rundt, året rundt.

Få svar fra Danske Forsikrings online assistent

Jeg bor i Facebook Messenger - og jeg kan svare på de fleste spørgsmål.

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Få svar på dit spørgsmål

Download UM Rejseklar app'en

Med app'en får du:

  • Målrettede beskeder fra Udenrigsministeriet i tilfælde af krisesituationer i udlandet
  • Landespecifikke rejsevejledninger
  • Mulighed for at registrere dit udlandsophold på Danskerlisten
  • Oplysninger vedr. rejser til udlandet, fx om pas- og visumforhold  
Læs mere om app'en