Ved at fortsætte accepterer du cookies (inkl. tredjepart), som vi bruger til statistik og markedsføring - læs mere.
×

Når du bliver alene

Hvis din samlever eller ægtefælle dør, skal dine forsikringer opdateres, så de passer til din nye situation. Se herunder, hvad du skal være opmærksom på.

Hvad skal der ske med bilforsikringen?

I forhold til bilforsikringen finder vi ud af, hvilket navn den står i. Hvis den står i den afdødes navn, skal det ændres. Du får normalt samme anciennitet på forsikringen, som din afdøde samlever eller ægtefælle havde. Måske er der også behov for at ændre det årlige antal kilometer, forsikringen skal dække, nu hvor der ikke længere er flere, der bruger bilen.

Tilpas dine kilometer

Hvad med ulykkesforsikringen?

Hvis dødsfaldet er sket i forbindelse med en ulykke, er det vigtigt, vi får det at vide så hurtigt som muligt. Hvis nogen har ansvaret for dødsfaldet, skal det også anmeldes til den pågældendes ansvarsforsikring. Du kan anmelde ulykken til os herunder.

Anmeld skade online

Hvad med livsforsikringen og pensionen?

Kontakt din bank eller pensionsselskab, så du får overblik over de praktiske detaljer – fx i forhold til udbetalingen af din ægtefælle eller samlevers pension og livsforsikring. Det kan også være, at den begunstigede på din egen pension og livsforsikring skal ændres.

Brug for nogen at tale med?

Flere af vores forsikringer giver dig mulighed for at få op til 10 timers konsultation hos en psykolog, hvis din samlever eller ægtefælle dør. Det gælder bl.a., hvis du har vores indboforsikring eller ulykkesforsikring. Bare husk at kontakte os, inden du starter din behandling.

Se i Mit Danske Forsikring, om du er dækket

Få flere gode råd